Nationalpark Thy - Parkering
Natur og Fritid
Danske naturområder
Nationalpark Thy - Parkering

Fra Hanstholm i Nord og ned til færgelejet for enden af Agger Tange er der en lang række P-pladser. De fleste er simple holdepladser langs vejen, men der er også en række dedikerede P-pladser, hvor af flere har WC.

Her har vi lavet en kort gennemgang af de bedste steder at parkere. Vi har udvalgt dem ud fra parametre som for eksempel om der er WC, udsigt, vandrestier og cykelstier. Med hensyn til WC skal man være foreberedt på, at de af og til er ude af drift.

Pladerserne er sorteret fra nord til syd.

Hanstholm Vildtreservat

Denne parkeringsplads ligger ved kystvejen midt imellem Hanstholm og Klitmøller. Det er den første større parkeringsplads, når man kører sydpå fra Hanstholm.


P-pladsen kan nemt findes, når man kommer fra nord, da der er skiltning både 300 meter før og ved selve indkørslen som vist på billedet nedenfor. Kommer man sydfra, så er der ingen skiltning, men pladsen er stadig let-genkendelig.


Faciliteter
WC Midlertidig lukket, juni 2021
Adgang til vand 50m
Vandreruter Grøn: 640m. Gul: 3.4km
Cykelruter Cykelrute 1 (Vestkystruten)
Borde og bænke 3 stk

En af de specielle ting ved denne P-Plads er den nemme adgang til vandet. Man kan ikke se det fra vejen, da der ligger nogle små bakker mellem P-pladsen og vandet, men man skal bare lige gå få skridt op af bakken, og så ser man vandet som vist nedenfor.

Klitmøller

Dette er en større grusparkeringsplads med WC, der er godt gemt af vejen inde mellem træerne. Selve indkørslen kan være svær at se, men misser man den, når man kommer fra Nord, så kan man tage den næste vej ind til højre, der viser ned til campingpladsen.

Der er ingen deciderede vandrestier ved denne parkeringsplads, men Cykelrute 1 (Vestkystruten) går tæt forbi. WC faciliterne er gode her og der er separate WC'er for kvinder og mænd. Der er flere borde og bænke, som er placeret inde mellem træerne.

Faciliteter
WC Gode faciliteter. Separat for kvinder og mænd
Cykelruter Cykelrute 1 (Vestkystruten)
Borde og bænke 3 stk

Tvorup Klitpantage - Nord

I Tvorup klitplantage er der 6 parkeringspladser, hvor af de to ligger på Kystvejen (181), og denne parkeringsplads er den nordlige af disse.

Pladsen har en enkelt vandrerute på 3,5 km ud over Vestkyststien og Nordsøstien, som også går forbi her. Vestkyststien er vandreruten på 100 km fra Bulbjerg til Agger, og Norsøstien går fra Mariager til Agger og er på over 400 km. Disse er forenet med Cykelrute 1 (Vestkystruten), der er en 560 km cykelrute fra Rudbøl til Skagen.


Faciliteter
Vandreruter Gul: 3.5km. Nordsøstien og Vestkyststien passerer også forbi.
Cykelruter Cykelrute 1 (Vestkystruten)
Borde og bænke 2 stk

Pladsen er nem at finde, da den ligger åbent og er markeret med et "Kystevejen 20" skilt
Tvorup Klitpantage - Syd

Dette er den sydlige parkeringsplads af de to Tvorup pladser på 181.


Parkeringspladsen byder på en enkelt vandrerute på 5 km, som den deler med Bøgsted Rende parkeringspladsen. Ligesom det er tilfældet med Tvorup Nord, så bør man overveje Bøgsted Rende parkeringspladsen i stedet, hvis man er ude for at vandre, da den har tre vandreruter.

Til gengæld går der hele 4 cykelryter forbi parkeringspladsen. Cykelrute 1 (Vestkystruten), 411 (Panoramaruten), Vangsåruten og Faddersbølruten går alle forbi her. Cykelrute 1 og 411 kører begge på samme side af vejen som parkeringspladsen mens de to andre krydser vejen.Faciliteter
Vandreruter Rød: 5km. Nordsøstien og Vestkyststien passerer også forbi.
Cykelruter Cykelrute 1 (Vestkystruten), 411 (Panoramaruten), Vangsåruten og Faddersbølruten
Fugletårn Via stien på den modsatte side af vejen
Borde og bænke 3 stk
Stenbjerg Landingsplads

Faciliteter
Adgang til vand 100 meter
WC Beliggende ved parkeringspladsen