Palleløfter
Teknologi
Industri
Video udkommer 5. Marts 2024
user 1
Vært:Gritt
Palleløfter

En palleløfter er designet til at løfte paller op fra jorden samtidig med at de holdes helet vandret. Da den er udstyret med hjul, kan pallerne samt indhold nemt flyttes rundt. Den er det perfekte redskab til at løfte paller, men til gengæld kan den ikke bruges til meget andet. Palleløfteren er simpel at bruge, og i denne artikel vil vi vise hvordan en palleløfter generelt virker samt et par ekstra fif til at undgå at lave kostbare fejl.

1 Generelt brug af en palleløfteren
Hele ideen med palleløfteren er, at den nemt skal kunne løfte emner (hvilket normalt er paller), nogle få centimeter op fra jorden samtidig med at emnet holds vandret for derefter at kunne blive flyttet rundt. Selve løfte mekanismen foregår ved at håndtaget føres ned, så fyldes en cylinder op med væske, hvilket løfter palleløfterens arme en lille smule op. Som vist nedenfor så holdes palleløfterens arme vandret ved at hjulene i front løfter armene op samtidig med at bagenden løftes. Forskellen mellem længden af den lange arm til håndtaget og den lille løftearm gør at man med forholdsvis lille kraft kan løfte tunge objekter op men palleløfterens arme.
1.1 - Løft af emner
Løft af emner foregår ved at placere håndtaget i den nederste position, hvorefter håndtaget føres op og ned. Hver gang håndtaget føres ned løftes gaflerne et lille stykke op, og cylinderfunktionen gør, at gaflerne holdes oppe, hver gang håndtaget føres op igen. Bemærk at håndtaget forbliver nede og man behøver derfor ikke at holde det inde, når man løfter emner op.
1.2 - Nedsætning af emner
Pallen kan sættes tilbage ned på gulvet ved at presse håndtaget op. I modsætning til når håndtaget er presset nedad, så skal håndtaget holdes oppe, når det er i denne position, da det automatisk går tilbage til midtertillingen, når det slippes.
1.3 - Kørsel
Når pallen er løftet op fra gulvet, kan håndtaget slippes, og palleløfteren kan nu bevæges frit rundt.
2 Tips
2.1 - Tip 1: Parkering af palleløfter
Palleløfteren kan sikres ved at placere palleløfteren under pallen og med håndtaget og dermed hjulene drejet 90 grader. Hjulenes vinke sørger nu for at palleløfteren ikke kører frem og tilbage og pallen sikrer imod at palleløfteren kan køre til siden.